De hadj is een belangrijk beginpunt in het leven van een moslim. Hierbij wordt levenslang met ichlaas Allah herdacht. Het is het middelpunt van het leven van een gelovie en een onvergetelijke reis.

We werken hard om er voor te zorgen dat de hadj en oemrah feilloos verloopt. We hechten veel waarde aan een goede begeleiding en organisatie, omdat deze reis een grote indruk achterlaat op het leven van een gelovige. Ons doel is daarom om deze heilige reis goed te laten verlopen, zodat het leven van de bedevaartgangers na deze heilige reis verbetert.

In Europa, Australië en Turkije verlenen wij als IGMG de hadj en oemrah reizen al 47 jaar. Met onze ervaring zijn wij als ware een merk geworden.

Naast de organisatie van ‘IGMG Hadj en oemrah reizen’ is in 2009 Hennes Tour in Turkije opgericht en vanaf dat jaar organiseert Hennes Tour vanuit Turkije ook de hadj en de oemrah.

Vanaf de oprichtingsdatum heeft onze organisatie zichzelf verder ontwikkeld, vergroot en vernieuwd. Hierdoor heeft het een goede positie op de markt. In heel Europa hebben wij verschillende vertegenwoordigers. Onze slogan luidt: ‘Het is een eer om de bedevaartganger te bedienen.’ Hiermee geven wij aan dat de dienstverlening voorop staat en ieder jaar worden wij groter.

De basis taken

  • Als ‘IGMG Hadj-oemrah reizen’ is het onze taak om de hadj en oemrah goed, betrouwbaar, beschermend en dienstverlenend te verzorgen.

  • Om deze taken uit te kunnen voeren worden er zowel in Europa als in Saudi-Arabië de benodigde maatregelen genomen en wordt er nauw samengewerkt met verschillende instanties om de dienstverlening verder te verbeteren.

  • Deze taken worden nauw uitgevoerd volgens de commissie ‘hadj en oemrah’ die alle beslissingen neemt.

Basis principes

  • De mogelijkheid geven aan de mensen die op hadj of oemrah willen gaan om op hadj of oemrah te gaan binnen de vastgestelde aantal beschikbare plaatsen.

  • De dienstverlening verlenen zonder onderscheid te maken tussen achtergrond, madhap of ras.

  • De hadj en oemrah op een goede wijze laten verlopen zodat het een onvergetelijke reis wordt voor de bedevaartganger.

  • De beste dienstverlening geven aan de bedevaartganger omdat hij/zij wellicht maar één keer naar hadj kan gaan.